• Rely ICT

Rely overgenomen door IT-totaalleverancier Claranet

Partnership Davinci
Rely was tot op heden voor een deel in handen van Davinci en is door deze overname volledig onderdeel geworden van Claranet. Davinci heeft zich de laatste jaren steeds meer toegespitst op het leveren van haar eigen software diensten aan banken voor het verstrekken en beheren van consumptief krediet en hypotheken. Het belang in Rely past daarmee niet langer in haar strategie. Davinci blijft na de overname een belangrijke partner voor de nieuwe organisatie, met name op het gebied van kantoorautomatisering en public cloud.

Grensverleggende dienstverleningCLARANET RELY STRAPLINE ONE COMPANY ICON
De dienstverlening van Claranet is letterlijk en figuurlijk grensverleggend. Met een jaaromzet van meer dan € 255 miljoen en ruim 1.300 medewerkers is Claranet op twee continenten en in acht landen vertegenwoordigd met 20 kantoren, 37 datacenters en een eigen internationaal netwerk. Ondanks de internationale groei heeft de focus sinds de oprichting in 1996 altijd op de lokale dienstverlening gelegen, vanuit lokale kantoren en vanuit lokale datacenters. Claranet is in 2016 voor het vierde opeenvolgende jaar door Gartner gepositioneerd als een 'leider' in het Magic Quadrant voor Managed Hybrid Cloud Hosting in Europa.

Volledige ontzorging
Claranet is gespecialiseerd in het verzorgen van geïntegreerde IT-oplossingen op maat voor organisaties waar continuïteit van processen afhankelijk is van IT. Claranet gaat voor de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen waardoor klanten zich volledig kunnen richten op hun eigen kernactiviteiten. Met de certificeringen ISO 9001 (kwaliteitsbeheersing), ISO 27001 (informatiebeveiliging), NEN 7510 (informatiebeveiliging, specifiek in de gezondheidszorg) en ISAE 3402 (outsourcing) loopt Claranet voorop in ontzorging van haar klanten op IT-gebied. Het biedt ze de vereiste beschikbaarheid en flexibiliteit om bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen om zo een voorsprong in de markt te verkrijgen of uit te bouwen.

In een reactie op de overname zegt Wiebe Nauta, Managing Director Claranet Benelux:
“De overname van Rely is een echte kans voor Claranet om haar positie in de Nederlandse markt te versterken. We hebben nu meer dan 100 medewerkers in Nederland, een omzet van € 16 miljoen en een van de breedste IT-portfolio's in het land. We zijn nu in een goede positie om onze groei verder te versnellen. Dit is geweldig nieuws voor al onze klanten want die zullen profiteren van ons uitgebreide dienstenaanbod. Daarnaast is het een geweldige kans voor onze medewerkers, die kunnen profiteren van het werken met de nieuwste ontwikkelingen in de markt en het werken met een set van fantastische klanten."

De oprichter van Rely, René Fouraschen, behoudt in de nieuwe organisatie een belangrijke senior management functie als Business Development Director.

René Fouraschen is enthousiast over de overname: "We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Claranet. Deel uitmaken van een grotere organisatie met een zelfde focus op het leveren van een totaalpakket op IT-gebied levert ons diverse voordelen op. Het geeft ons de mogelijkheid om te groeien en geeft ons toegang tot schaalvoordelen, meer klanten, kansen en investeringscapaciteit. Wij kunnen nu vergaande stappen maken met optimale security en flexibiliteit in onze dienstverlening. Claranet is één van de gevestigde internet- en clouddienstverleners in de industrie, zowel nationaal als internationaal. In een markt die consequent groeit en onderhevig is aan constante verandering is het belangrijk dat we de juiste veerkracht hebben om een sterke positie te behouden.”

Nieuw Notarisportfolio
De combinatie Claranet-Rely heeft ruime kennis en jarenlange ervaring in het hosten van de meest gebruikte software in de notarisbranche (oa. NIS, Codex, Notarisdossier en Assyst). Een van de prioriteiten van de gecombineerde organisatie is het combineren van de huidige clouddienstverlening voor de notarisbranche vanuit Rely met de diensten van Claranet op het gebied van netwerken en cloud om zo de dienstverlening te verbeteren en uit te breiden, dit alles vanuit haar datacenters in Nederland. De combinatie van beide organisaties en portfolio’s zorgt voor een verbeterde continuïteit en flexibiliteit voor het leveren van de complete dienst op IT-vlak met een eenduidige Service Level Agreement, zowel de werkplek, hosted omgeving en de applicaties als de (internet) verbinding.

Meer informatie over Claranet: www.claranet.nl